consultancy-icon1

‘Later’ lijkt soms zo ver weg. Maar om uw financiële zaken later goed geregeld te hebben, moet u nu over bepaalde dingen nadenken. Hierover gaan we samen in gesprek.   

consultancy-icon2

Nadat we uw situatie hebben bekeken ga ik voor u aan de slag met een financiële oplossing die helemaal bij u past. Ook – en juíst – later.

consultancy-icon3

Wilt u meer informatie over een bij u passend product? Ik vertel u precies wat u wilt weten. Zo neemt u een weloverwogen beslissing. Eentje waar u ook later tevreden over bent.

Arbeidsongeschiktheid

U bent ondernemer en werkt met passie en plezier. De kans dat u ooit uw werk niet meer kunt doen, lijkt maar zo klein. Toch zijn er elke dag weer mensen die ondervinden dat je zomaar arbeidsongeschikt kunt raken. Wanneer dit u als ondernemer overkomt, kunt u niet rekenen op een financieel vangnet vanuit de overheid. Daarom is het verstandig een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. U ontvangt dan een maandelijkse uitkering als er iets gebeurt waardoor u niet kunt werken. In een situatie die al vervelend genoeg is, komt u dus niet ook nog eens zonder geld te zitten. Kiest u ervoor om zich niet te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en hebt u geen grote financiële buffer? Dan neemt u een flink risico. Het kan dan ineens een probleem worden om de huur of hypotheek te betalen of boodschappen te doen, mocht u (geheel of deels) niet meer kunnen werken. Op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is gelukkig veel mogelijk. Elke ondernemer kan zo’n verzekering naar eigen wensen inrichten. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik informeer en adviseer u graag.

Overlijden

U heeft het goed voor elkaar: een leuke baan, een mooi huis en gezonde kinderen. U wilt er – en dat is heel begrijpelijk – niet aan denken, maar wat gebeurt er als u komt te overlijden? Want naast alle emoties die de gezinsleden dan ervaren, krijgen zij ook te maken met een aantal praktische zaken. De partner die achterblijft zal alleen voor de kinderen moeten gaan zorgen. Hierdoor kan hij of zij waarschijnlijk niet (meer) fulltime werken. Ook kan het gezin te maken krijgen met extra kosten voor bijvoorbeeld kinderopvang, huishoudelijke hulp en oppas. Natuurlijk is het verlies niet in geld uit te drukken. Maar wilt u toch enig inzicht krijgen in wat een verlies financieel voor uw gezin betekent? Neem dan gerust contact met mij op. Ik leg u graag uit hoe een overlijdensrisicoverzekering precies werkt en welke opties u heeft. U verzekert voor een bepaalde periode een bepaald bedrag en daarvoor betaalt u premie. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Waar u binnen de verzekering ook voor kiest, een overlijdensrisicoverzekering zorgt er altijd voor dat uw partner en eventuele kinderen financieel verzorgd achterblijven na uw overlijden.

Vermogensopbouw

Wilt u extra geld voor later? Als financieel dienstverlener adviseer ik u hierbij graag. Een product waar u bijvoorbeeld voor kunt kiezen is het DELA CoöperatiespaarPlan. Hiermee legt u heel effectief geld opzij voor bijvoorbeeld uw oude dag, het extra aflossen van een lening, de studiekosten of het rijbewijs van uw (klein)kinderen, de verbouwing van uw huis of een mooie reis. U zet uw geld vast voor de lange termijn – minimaal 10 jaar en maximaal 30 jaar – tegen een vaste rente van 2,00 procent. Er is een minimuminleg van € 10,- per keer en u bepaalt zelf hoe vaak u geld opzij zet. Periodiek kunt u tot maximaal € 2.400,- per jaar inleggen. Eenmalig inleggen of bijstorten kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000,- op uw polis(sen). Omdat het CoöperatiespaarPlan een verzekering is, geeft deze een extra uitkering bij overlijden vóór de einddatum. Overlijdt degene op wiens leven de verzekering is afgesloten voor het einde van de looptijd? Dan ontvangt degene voor wie u geld opzij zet het saldo plus 10 procent. In een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertel ik u er graag meer over.

Financiële planning

Wilt u uw financiële planning goed op orde hebben en zoekt u om die reden een verzekering? Ik informeer en adviseer u graag. Wanneer u risico’s wilt afdekken, moet u immers over een aantal dingen nadenken. Heeft u de verzekering echt nodig? Hoeveel premie betaalt u voor de verzekering? In welke situaties keert de verzekering uit? En in welke situaties niet? Samen nemen we eerst uw persoonlijke situatie onder de loep. Uw ervaring met mogelijke financiële oplossingen, wat u kunt en wilt betalen en hoeveel zekerheid u wilt op welke gebieden. Ik ga vervolgens voor u aan de slag met een financiële oplossing die naadloos aansluit bij uw situatie en wensen. Hier hoort ook een passend product bij. Heeft u een beslissing genomen? Als u dat wilt kan ik ervoor zorgen dat u het contract krijgt. Dit contract loopt vaak lang door en uw persoonlijke situatie kan natuurlijk veranderen. Dan is het fijn om te weten dat u – tijdens de gehele looptijd van uw contract – recht hebt op informatie, ook over bijvoorbeeld belangrijke wijzigingen in het product.